Tagtik

"NAVO moet Europa beschermen tegen Russische agressie"

Schaakgrootmeester en politiek activist Garry Kasparov heeft in een interview de oorlog tussen Rusland en Oekraïne besproken. 

"De NAVO is opgericht met één doel: het vrije Europa beschermen tegen Russische agressie. Vandaag is Oekraïne het enige land dat vecht om het hoofddoel te bereiken waarvoor de NAVO is opgericht", zo argumenteerde de voormalige wereldkampioen schaken. "Oekraïne is al lid van de NAVO. Het heeft veel bloed vergoten om het doel van de NAVO te bereiken."

Volgens Kasparov heeft China een duidelijke positie ingenomen in het conflict: "China wil dat de oorlog oneindig doorgaat omdat het zowel Rusland, dat China in zijn greep heeft, als het Westen verzwakt. Het heeft een situatie nodig waarin Xi Jinping het proces controleert en het juiste moment kiest om Taiwan aan te vallen."

Kasparov heeft ook een duidelijke visie wat Rusland nu te doen staat: "Rusland moet begrijpen dat ze het land anders moeten opbouwen en voor de keuze staat: een Chinese provincie van grondstoffen zijn of terugkeren naar Europa op andere voorwaarden."

(Fausto with FM/Source: X/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren