Tagtik

NAVO-troepen bereiden zich voor op confrontatie

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) heeft verschillende bataljons soldaten klaarstaan in de oostelijke uithoek van Europa in afwachting van een mogelijke Russische aanval op het grondgebied van de alliantie. 

Al meer dan drie maanden leidt het Spaanse leger dit contingent van meer dan 2800 soldaten uit zes verschillende landen.

Van deze NAVO-soldaten zijn er 1.100 gestationeerd op het Slowaakse oefenterrein als onderdeel van de task force, het permanente korps dat klaar staat om de strijd aan te gaan als dat nodig is. 

De militaire basis Riecky in Slowakije heeft de capaciteit om in geval van oorlog in minder dan 10 dagen tot 60.000 soldaten te mobiliseren.

De gevechtsgroep bereidt zich dagelijks voor om klaar te staan in geval van oorlog. Soldaten van een van de acht battlegroups van de NAVO bereiden zich voor op een mogelijke echte confrontatie, in dit geval met Rusland, op een van de grootste manoeuvreerterreinen van Europa, met een oppervlakte van meer dan 145 vierkante kilometer.

(SR and FM for Tagtik/Source: RTVE/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren