Tagtik

Noord-Korea provoceert buurlanden door afvuren raketten

Noord-Korea heeft verschillende ballistische korteafstandsraketten in de Zee van Japan gelanceerd in een nieuwe demonstratie van zijn militaire macht.

De schoten werden afgevuurd vanuit het noorden van Pyongyang in noordoostelijke richting. Volgens een officiële verklaring van Zuid-Korea legden de raketten ongeveer 400 kilometer af. Verdere details over het inslagpunt van de projectielen werden niet gegeven.

De actie maakt deel uit van de propaganda die Noord-Korea voert nadat het vorige week zijn nucleaire brandstofverrijkingsinstallaties onthulde.

Het Japanse ministerie van Defensie sprak zich ook uit over de nieuwe test van Noord-Korea en zei dat de raketten landden in wateren buiten de exclusieve economische zone van Japan, zonder dat er schade werd gemeld aan Japanse schepen.

Zuid-Korea zei dat de lanceringen “een duidelijke daad van provocatie" zijn "die de vrede en veiligheid op het Koreaanse schiereiland bedreigt” en voegde eraan toe dat het de manoeuvres van de noordelijke buren zou blijven analyseren.

(Fausto with AmBar/Source: press agencies/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren