Tagtik

Noord-Korea valt Zuid-Koreaanse president aan

Een Noord-Koreaanse ballon gevuld met afval is volgens de presidentiële veiligheidsdienst boven Zuid-Korea ontploft. Een deel van de inhoud kwam daarbij in de residentie van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol terecht.


De ballon barstte vroeg op donderdag 24 oktober en verspreidde brokstukken over de presidentiële woning, zo bevestigde de strenge veiligheidsdienst. De ballon bevatte ook pamfletten met kritiek op de Zuid-Koreaanse leider.


Dit incident vond plaats terwijl president Yoon Suk Yeol een ontmoeting had met de Poolse president Andrzej Duda in Seoel.


Tijdens een gezamenlijke persconferentie zei Yoon Suk Yeot dat Zuid-Korea niet passief zou blijven ten aanzien van de troepeninzet van Noord-Korea in Rusland. Het land overweegt ernstig om defensieve militaire steun en humanitaire hulp te verlenen aan Kiev.


Deze week beweerden de Verenigde Staten concreet bewijs te hebben van de militaire betrokkenheid van Noord-Korea in Oekraïne en meldden dat er al 3.000 Noord-Koreaanse soldaten naar Rusland zijn gestuurd, in afwachting van hun inzet in de frontlinies.


(Fausto with QG - Source : RBC Ukraine / Picture: © Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren