Tagtik

"Oekraïne zal zijn grondgebied nooit opgeven, nooit"

De Oekraïense president Volodymir Zelensky is van mening dat de kwestie van de territoriale integriteit van zijn land niet "alleen met wapengeweld" hoeft te worden opgelost.

"Het is ook mogelijk om langs diplomatieke weg oplossingen te vinden, als Rusland dat wil", zei de Oekraïense president.

In een interview dat werd gepubliceerd door vier Franse media, Libération, Le Monde en L'Équipe, en het persbureau AFP, benadrukte hij dat Oekraïne nooit zijn grondgebied zou opgeven en dat zijn regering daar ook niet de macht toe had, omdat dit in strijd was met de grondwet.

Om dit te laten gebeuren, moet het Oekraïense volk het willen. Bovendien zou het afstaan van land een overwinning zijn voor Vladimir Poetin, voegde hij eraan toe, waarbij hij opmerkte dat zelfs als het conflict bevroren is, de Russische president in de toekomst opnieuw zou kunnen toeslaan.

Desondanks pleitte Zelenski, zoals hij de laatste tijd heeft gedaan, voor een meer diplomatieke aanpak en zei hij dat op de tweede vredestop, die in november wordt gehouden, "Russische vertegenwoordigers aanwezig moeten zijn".

(SR and AmBar for Tagtik/Source: Le Monde/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren