Tagtik

Poetin bereidt zijn wraak voor

Met het organiseren van de BRICS-bijeenkomst in Kazan, Rusland, wil Vladimir Poetin laten zien dat hij nog nooit zo machtig is geweest, tegenover zijn eigen volk en aan het Westen.



Poetin heeft alle oppositie in zijn eigen land onderdrukt: wie zich verzet tegen de president, bekoopt het met zijn leven, slaat op de vlucht of is in de gevangenis beland.

 Dissidenten hebben geen stem meer en de pers is gemuilkorfd. De meest onstuimige leden van het leger, zoals de Wagner-militie van Prigozhin, zijn in het gareel gaan lopen of zijn verdwenen.



In Kazan staat de agenda van de grote baas van het Kremlin vol, met gesprekken met de Chinese president Xi Jinping, de Indiase president Modi, de Turkse president Erdogan en andere wereldleiders. Al deze landen vertegenwoordigen meer dan 3 miljard inwoners.



Het doel van deze top voor Vladimir Poetin is om te zeggen: "Ik heb mijn invloed herwonnen. Jullie Europeanen en Amerikanen behandelen me als een paria. Kijk, ik heb geen tekort aan bondgenoten. De rest van de wereld komt naar mij, naar Rusland, naar Kazan om met me te praten."



Als kers op de taart heeft ook Antonio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, aanstaande donderdag een bilaterale ontmoeting met Vladimir Poetin.

(HL with AmBaR/Source: Agencies/Photo: Nguyen Dung/Pixabay)

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren