Tagtik

Poetin krijgt er een sterke vijand bij

Zuid-Korea stuurt mogelijk personeel naar Oekraïne om inlichtingen te verzamelen en toezicht te houden op de Noord-Koreaanse troepen die daar worden ingezet.



Volgens Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten zijn er al niet minder dan 1.500 Noord-Koreaanse soldaten naar Rusland gestuurd, waar ze momenteel getraind worden voordat ze worden ingezet om te vechten in Oekraïne.



Pyongyang heeft al ontkend troepen naar Rusland te sturen. Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, verklaarde deze week wel dat een dergelijke samenwerking geen gevolgen zou hebben voor derde landen.



Volgens Yonhap News Agency, dat een anonieme bron citeert, "bestaat de mogelijkheid dat er personeel naar Oekraïne wordt gestuurd om toezicht te houden op de tactieken en gevechtscapaciteiten van de Noord-Koreaanse speciale troepen die worden uitgezonden ter ondersteuning van Rusland."



Seoel overweegt volgens dezelfde anonieme bron ook om defensieve militaire uitrusting en humanitaire hulp te leveren. Zuid-Korea heeft de acties van zijn noordelijke buur veroordeeld en gewaarschuwd voor een mogelijke vergelding.

(HL with QG/Source : Moscow Times / Picture: © Unsplash)

Ook dit kan u interesseren