Tagtik

Poetin: "Onze kernwapens staan op scherp"

De strategische nucleaire strijdkrachten van Rusland zijn nog steeds in hoogste staat van paraatheid, zo waarschuwde Vladimir Poetin donderdag bij de herdenking van de overwinning van de Sovjet-Unie op de nazi's in 1945.

Tegen de achtergrond van spanningen met Westerse mogendheden over het conflict in Oekraïne, leidde de Russische president op 9 mei de militaire parade op het Rode Plein ter herdenking van de Dag van de Overwinning, waaraan volgens de Russische media meer dan 9000 militairen deelnamen, evenals pantservoertuigen, raketwerpers en vliegtuigen. 

"Rusland zal er alles aan doen om een wereldwijde confrontatie te voorkomen, maar tegelijkertijd zullen we niet toestaan dat iemand ons bedreigt. Onze strategische nucleaire strijdkrachten staan altijd paraat", benadrukte hij. 

In een ander teken van de groeiende kloof met het Westen gaf Poetin onlangs opdracht tot tactische nucleaire oefeningen met troepen die in de buurt van Oekraïne zijn gestationeerd. Hij deed dit als reactie op westerse "dreigementen" aan het adres van Rusland.

(Tagtik with FM/Source: Novosti/Photo: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren