Tagtik

Poetin steeds gewiekster in geheime operaties

Het hoofd van de Duitse buitenlandse inlichtingendienst heeft onthuld dat Vladimir Poetin zijn spionageactiviteiten opvoert nu Rusland zich voorbereidt op een mogelijk conflict met de NAVO.

Tijdens een parlementaire hoorzitting waarschuwde Bruno Kahl, hoofd van de Duitse buitenlandse inlichtingendienst, dat Moskou serieus nadenkt over een “directe confrontatie” met de militaire alliantie.

Bruno Kahl legde uit dat de strategie van Rusland gericht is op het verdelen van Westerse landen om hun defensiecapaciteiten te verzwakken, terwijl Moskou probeert zijn eigen leger te versterken als voorbereiding op een mogelijk echt conflict.

“Poetin zal de rode lijnen van het Westen blijven testen en de confrontatie verder laten escaleren. De Russische strijdkrachten zullen waarschijnlijk uiterlijk aan het eind van dit decennium in een positie zijn, qua personeel en materiaal, om een aanval tegen de NAVO te lanceren”, zei hij.

Hij merkte ook op dat Rusland zwaar investeert in zijn leger, in tegenstelling tot veel Westerse landen.

“De focus van deze opbouw ligt natuurlijk in de strategische richting west langs de oostflank van de NAVO”, voegde hij eraan toe.

(FVDV and QG for Tagtik/Source: Politico/Picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren