Tagtik

"Poetin stevent af op een ramp"

Generaal Michel Jakovleff, voormalig vice-stafchef van de NAVO, heeft andermaal het conflict tussen Rusland en Oekraïne, met zijn befaamde expertise geanalyseerd op LCI, de Franse nieuwszender.

Volgens de Franse generaal "is de oorlog een keuze van Poetin, en als het hoofd van het Kremlin vanavond besluit om te stoppen, dan is het afgelopen, dan is de oorlog voorbij". Hij wijst er ook op dat "het regime van Poetin minder stabiel is dan het lijkt".

"Rusland stevent af op een ramp, op economisch, sociaal en cultureel vlak, en dat is al zo sinds Poetin aan de macht kwam, niet sinds 2022. De invasie van Oekraïne in 2022 versnelt de ondergang van Rusland alleen maar, om logische en structurele redenen."

Jakovleff voert een puur demografische reden aan: "Rusland heeft 144 miljoen inwoners, in 2050 zullen dat er 120 miljoen zijn: dat zijn er dus niet alleen minder, maar het zal ook een oudere bevolking zijn. Dat is de toekomst van Rusland: je kunt niet vechten tegen demografie, dus zijn er voor ons redenen op lange termijn om optimistisch te zijn."

(PP with AmBar/Source: LCI/Illustration picture: Nguyen Dung/Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren