Tagtik

Poetin wil vrede in Oekraïne

Vladimir Poetin heeft zijn bereidheid uitgesproken om alle opties te overwegen die kunnen leiden tot vrede in Oekraïne, nu het conflict zijn tweede jaar is ingegaan.

Tijdens zijn slottoespraak op de BRICS-top in Kazan, Rusland, ging de Russische president in op vragen van verslaggevers en besprak hij de huidige situatie, na de recente militaire steun van Noord-Korea aan Moskou.

Met betrekking tot de steun van Pyongyang legde Vladimir Poetin uit dat Moskou in staat is om de overeenkomst met zijn Aziatische bondgenoot naar eigen goeddunken te beheren. De twee landen ondertekenden in juni een wederzijds defensiepact.

De Verenigde Staten beweerden onlangs concreet bewijs te hebben van de betrokkenheid van Noord-Korea bij het conflict en beweerden dat er al 3000 Noord-Koreaanse troepen naar Rusland zijn gestuurd, mogelijk voor inzet aan het Oekraïense front.

Zowel Seoel als Kiev hebben onlangs onthuld dat Noord-Korea personeel naar Rusland heeft gestuurd voor training, waarbij berichten suggereren dat Noord-Koreaanse piloten, die Russische gevechtsvliegtuigen kunnen besturen, ook naar Rusland zijn gereisd.

Aan de BRICS-top van dit jaar namen naast Rusland, China, Brazilië, Zuid-Afrika en India ook Iran, Egypte, Ethiopië, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië deel.

(SR and QG for Tagtik/Source: Sky News/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren