Tagtik

Rusland dreigt: "Zijn ze klaar voor de Derde Wereldoorlog?"

Op de set van propagandist Vladimir Soloviev op televisiekanaal Russia 1 wordt zonder aarzelen gesproken over militaire escalatie en een wereldoorlog in het geval van aanvallen met Amerikaanse wapens op Russisch grondgebied.

Pro-Poetin propagandiste Margareta Simonyan, hoofdredacteur van Russia Today, is een fervent aanhanger van het Kremlin, en een paar dagen geleden had ze het al over deze mogelijkheid.

"Ik zie geen andere oplossing dan ze op een gegeven moment een ultimatum te stellen. Als ze zichzelf toestaan ons grondgebied te bestoken met hun wapens, zullen ze vroeg of laat de NAVO-troepen toestaan Oekraïne rechtstreeks binnen te trekken."

"Op een dag zullen we tegen hen moeten zeggen: beste oude vrienden, jullie doen niet eens meer alsof jullie Oekraïne helpen. Jullie voeren een oorlog tegen Rusland met de handen van Oekraïne en Rusland erkent dat het een oorlog tegen jullie voert met alle gevolgen en alle middelen die het tot zijn beschikking heeft."

"We zullen noch onze Krim, noch onze Donbass opgeven. Ik zie niet in hoe ons volk en onze president, zelfs in hun gedachten, zouden kunnen opgeven wat we hebben teruggenomen. Zijn ze klaar voor de Derde Wereldoorlog? Ik denk het niet. Ik denk dat ze onze grenzen testen."

Huiveringwekkende woorden.

(SR and FM for Tagtik/Source: Russia 1/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren