Tagtik

"Russische raketten kennen hun volgende doelwitten"

Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, heeft gereageerd op de aankondiging dat de Verenigde Staten in 2026 de "episodische" plaatsing van langeafstandsraketten op Duits grondgebied voorzien.

Dmitri Peskov zei dat Europese hoofdsteden het volgende doelwit van Russische raketten zouden kunnen zijn en dat de inwoners van die steden de potentiële slachtoffers zouden kunnen worden van een confrontatie tussen Moskou en Washington. *Europa is een doelwit voor onze raketten, ons land is een doelwit voor Amerikaanse raketten in Europa. We hebben dit al eerder meegemaakt. We hebben de capaciteit om deze raketten in te houden, maar de potentiële slachtoffers zijn de hoofdsteden van deze Europese landen".

Deze uitspraken komen nadat Washington en Berlijn woensdag op de NAVO-top aankondigden dat de Verenigde Staten van plan zijn om in 2026 "te beginnen met episodische inzet van langeafstandsvuurkracht" in Duitsland.

Volgens het gezamenlijke communiqué zal deze operatie "de toewijding van de Verenigde Staten aan de NAVO en hun bijdrage aan een geïntegreerde Europese afschrikking aantonen".

(PP with Manon Pierre/Source : L’Indépendant/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren