Tagtik

"Trump kan oorlog in Oekraïne beëindigen? Dat geloof ik niet"

Een voormalig nationaal veiligheidsadviseur van Donald Trump denkt niet dat de voormalige Amerikaanse president, zoals hij beweert, snel een einde kan maken aan de oorlog in Oekraïne als hij herkozen zou worden.

In een interview op de Amerikaanse televisiezender CBS verklaarde H.R. McMaster, een van de vier nationale veiligheidsadviseurs die Trump had tijdens zijn presidentschap, dat er maar een gunstige politieke uitkomst in een oorlog kan komen als er ook een gunstige militaire uitkomst is. De overtuiging van Trump dat hij een vrede kan bewerkstelligen zonder een militair succes is volgens hem "een mythe".

Volgens McMaster moet Poetin ervan worden overtuigd dat hij de oorlog aan het verliezen is. Poetin zou tot dat inzicht kunnen komen als hij ziet dat de VS Oekraïne blijven steunen.

Trump stak eerder al de loftrompet over Poetin en suggereerde dat Oekraïne kan worden gedwongen tot onderhandelen met Rusland als de VS de hulp stopzet.

(Fausto by Tagtik/Source: CBS via Guardian/Illustration picture: picture alliance / SvenSimon-ThePresidentialOfficeU | Presidential Office of Ukraine)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren