Tagtik

"We leven in 2 compleet tegenovergestelde werelden"

Maria Zakharova is directeur van de afdeling Informatie en Pers van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, en haar uitspraken weerspiegelen woord voor woord wat Poetin denkt.

"Het Westen maakt zich blijkbaar zorgen, het wordt nog steeds overspoeld door oorlogszuchtig negativisme en nervositeit. De Verenigde Staten zijn in de greep van koorts over de komende presidentsverkiezingen, en ook een aantal belangrijke Europese landen zijn zenuwachtig."

Zakharova vervolgt:
"Afscheidnemend NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg kalmeert niet. Hij ziet Oekraïne als een prioriteit voor het militaire blok. Hij krijgt bijval van Borrell, Michel en een heel koor van westerse militaire en politieke figuren."

"In deze context lijken de recente bezoeken van president Poetin aan China, Noord-Korea, Vietnam en Oezbekistan, evenals de komst naar Moskou van de premiers van Hongarije en India een constructief en overtuigend contrast."

Voor Maria Zakharova kan het contrast dan ook niet groter zijn. "Het wordt duidelijk dat onze programma's erg van elkaar verschillen."

(SR and MaSi for Tagtik/Source: X/Photo: Vitolda Klein via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren