Tagtik

Wordt een confrontatie tussen Rusland en de NAVO stilaan onvermijdelijk?  

Het Russische ministerie van Defensie waarschuwde vrijdag dat het risico van een directe confrontatie met de NAVO toeneemt. Als reden citeert het ministerie het steeds hogere aantal vluchten met Amerikaanse spionagedrones boven de Zwarte Zee. 

Op de berichtendienst Telegram meldt het militaire departement een intensivering van Amerikaanse strategische dronevluchten boven de Zwarte Zee, waarbij "verkenningen worden uitgevoerd en doelen worden aangewezen voor hogeprecisiewapens die door westerse staten aan Oekraïne worden geleverd om doelen in Rusland aan te vallen".

Volgens het Russische ministerie toont dit "de groeiende betrokkenheid van de Verenigde Staten en NAVO-landen in het conflict in Oekraïne die aan de kant staan van het regime in Kiev".

Moskou ziet de crisis in Oekraïne ook als een "oorlog bij volmacht" tussen zichzelf en het westerse bondgenootschap en benadrukt dat het conflict onmiddellijk zou eindigen als Washington en zijn bondgenoten hun militaire steun aan Kiev zouden beëindigen. De Russen zeggen ook nog dat de oorlog er nooit zou zijn gekomen als de NAVO de Russische veiligheidsbelangen vanaf het begin had gerespecteerd. Het mag duidelijk zijn: de krachtmeting tussen Rusland en de NAVO gaat door.

(PP with FM/Source: Telegram/Illustration picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren