Tagtik

Bommelding in school Lommel: twee leerlingen opgepakt

De campus van scholengroep WICO in Lommel werd woensdagochtend geëvacueerd. Via Smartschool was een bommelding ontvangen die door de stad en de school meteen ernstig werd genomen. Zo'n duizend leerlingen werden naar een sporthal in de gemeente geëvacueerd.

"WICO Campus Lommel kreeg vanmorgen het bericht binnen van een bommelding. De melding kwam binnen via Smartschool. Stad Lommel en de school nemen deze melding ernstig en willen geen enkel risico nemen. De brandweer en politie werden gecontacteerd en zijn ter plaatse", zo meldde de stad Lommel op haar Facebookpagina. "De school werd volledig geëvacueerd. De leerlingen worden op dit moment veilig opgevangen in de Soeverein in afwachting van verdere instructies van de veiligheidsdiensten. Ouders werden op de hoogte gebracht via Smartschool. De school blijft de rest van de dag gesloten", zo klinkt het nog.

In het bericht van de bommelding, verstuurd om 23 uur op dinsdag en door de schooldirecteur opgemerkt om kwart voor zeven, stond dat een bom zou ontploffen in het vierde lesuur, dus na 11.10 uur. Daarom was er voldoende tijd om de school te ontruimen.

Volgens het parket van Limburg werden twee minderjarigen van de school opgepakt voor verhoor. De school werd doorzocht door explosievenhonden, maar er werd geen springtuig aangetroffen. Rond 13 uur werd het schoolgebouw vrijgegeven.

(Fausto by Tagtik/Source: Facebook, lommel.be, HLN/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren