Tagtik

Geen Duitse fans toegelaten, toch 30-tal uit stadion van OHL gezet

Van donderdagochtend 10 tot vrijdagochtend 10 uur was Leuven voor Duitse voetbalsupporters verboden terrein. Toch doken een 30-tal supporters van Union Berlin op in het stadion van OHL voor de wedstrijd tussen Union Sint-Gillis en Union Berlin.

Burgemeester Ridouani had de Duitse fans de toegang tot het Leuvens grondgebied ontzegd nadat ze zich bij een vorige uitwedstrijd van hun ploeg in het Zweedse Malmö hadden misdragen. De UEFA legde de club een straf op: er waren geen uitsupporters toegelaten bij de verplaatsing naar Leuven.

"Tijdens de match zijn er toch een 30-tal supporters van Union Berlin opgedoken in het stadion van OHL", aldus politiewoordvoerder Mathieu Caudron bij Het Laatste Nieuws. "De politie heeft vriendelijk maar kordaat opgetreden om ze uit het stadion te escorteren. Dat is zonder problemen verlopen." 

"Er waren wel degelijk een aantal Berlijnse voetbalfans aanwezig in het centrum, maar zij hebben geen problemen of overlast veroorzaakt waardoor het niet nodig was om iemand van zijn vrijheid te beroven", zo klinkt het nog.

(PP/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren