Tagtik

Is Poolse jonge vrouw Maddie McCann? "Kans is klein"

Een Poolse vrouw van 21 jaar denkt dat zij Madeleine McCann is, het Britse meisje dat in 2007 in Portugal verdween toen ze er op vakantie was met haar ouders. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen is de kans bijzonder klein.

Alain Remue toont zich bij HLN eerder sceptisch over het verhaal van de Poolse vrouw: "Eerlijk gezegd ben ik nogal sceptisch in dit verhaal. Als je de twee foto’s goed naast elkaar legt, zie ik niet direct grote gelijkenissen tussen de twee meisjes. Allebei hebben ze blond haar, maar daar blijft het bij. Het geloof is bij de Cel niet groot."

Ook in België kwamen er tips over het verdwenen meisje: ze zou gezien zijn in Antwerpen, Brussel, Mechelen en Riemst. De Cel Vermiste Personen onderzocht alle sporen.

"Ook bij dit verhaal weet je maar nooit. Het zou maar eens kunnen dat dat Pools meisje tóch Maddie blijkt te zijn", aldus Remue. Mogelijk komt er een dna-onderzoek om uitsluitsel te brengen, want na alle jaren willen Gerry en Kate McCann, de ouders van Maddie, nog altijd alle aanwijzingen onderzoeken.

(HL/Source: HLN/Picture: Twitter)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren