Tagtik

Man (65) moet 40.500 euro werkloosheidsuitkering terugbetalen

Een man van 65 uit Tielen (Kasterlee) moet ruim 40.500 euro werkloosheidsuitkeringen die hij onrechtmatig ontving, terugbetalen.

De man was sinds 2015 werkloos en ging in 2019 met pensioen. Terwijl hij een werkloosheidsuitkering kreeg, bezat hij ook wel 90% van de aandelen van een vennootschap die tussen februari 2017 en oktober 2019 appartementsgebouwen oprichtte in Gierle en Retie.

De man beweerde niet de intentie te hebben gehad om sociale fraude te plegen, maar de rechtbank van Turnhout oordeelde dat hij moet hebben beseft dat hij geen recht had op de werkloosheidsuitkeringen: "Hij volgde de vooruitgang op de werven zeer goed op en stond in voor de administratieve, juridische en conceptuele taken. Hij verklaarde dat hij geen inkomsten binnenhaalde, maar hij bezit wel 90% van de aandelen", aldus de rechter.

Voor sociale inbreuken is de man nu veroordeeld tot een boete van 4.800 euro, waarvan de helft met uitstel, en het terugbetalen van 40.584 euro van de onterecht ontvangen werkloosheidsuitkeringen.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren