Tagtik

Vijf familieleden springen van balkon: nu is duidelijk waarom

Vorig jaar sprongen vijf leden van een familie van een balkon in het Zwitserse Montreux. Na een onderzoek van een jaar achterhaalden onderzoekers wat de familie dreef tot de wanhoopsdaad.

In de ochtend van 24 maart 2022 springen vijf leden van dezelfde Franse familie na elkaar van het balkon op de zevende verdieping van een flatgebouw. Nasrine Feraoun (41), haar tweelingzus Narjisse, haar echtgenoot Eric David (40) en hun dochter (8) overleven de sprong niet. Alleen hun zoon van 15 overleeft het: na enkele maanden in coma ontwaakt hij, maar herinnert hij zich niets meer van wat is gebeurd.

Uit het onderzoek bleek dat de teruggetrokken familie, vooral door toedoen van de dominante moeder en haar tweelingzus, sterk geloofde in complottheorieën en overtuigd was dat de wereld er slecht aan toe was. Daarom maakten ze plannen voor een collectieve zelfdoding.

Toen agenten aanbelden om vragen te stellen over het thuisonderwijs dat de zoon kreeg, besloten ze zich van het leven te benemen.

(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren