Tagtik

Een Franse sportwagen zonder weerga

Op het Autosalon van Parijs onthulde Alpine de A110 R Ultime, een krachtige ontwikkeling van de iconische sportauto die is ontworpen om opwindende, verbrandingsaangedreven prestaties te leveren.

De verbrandingsmotoren lopen op hun laatste benen bij Alpine. De A110 heeft toch nog heel wat in zijn mars, vooral in deze R Ultimate-versie. De berlinette is gelimiteerd tot 110 exemplaren en krijgt een hoger vermogen tot 345 pk dankzij een nieuwe turbo. Zijn achterin gemonteerde 1,8-liter viercilindermotor ontwikkelt ook een koppel van 460 Nm. Genoeg om in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren, dankzij de Launch Control-functie. Deze versie behoudt niet alleen de geest van de A110: de ingenieurs van Dieppe hebben voor een verfijnd silhouet gezorgd, waardoor 160 kg bespaard wordt ten opzichte van de A110 Turini, die al goed geperfectioneerd is. Deze A110 R Ultimate erft ook een nieuwe DW6 versnellingsbak.



Voor het circuit



De A110 R Ultime zal goed presteren op de weg, maar zich nog veel meer op zijn gemak voelen op het circuit. Zijn titanium uitlaatsysteem van Akrapovic biedt een prachtig geluid. Wat het chassis betreft, krijgt de Franse wagen vier verstelbare Ohlins-dempers en een specifiek remsysteem met 330 mm AP Racing-schijven van dubbel materiaal, allemaal met krachtigere remblokken en nieuwe koelribben. Een juweeltje dat meer dan 250.000 euro kost. Alpine biedt ook nog een aanpasbare, specialere serie, de 'Bleue' (zie foto). Voor deze blauwe versie, beperkt tot 15 exemplaren, moet meer dan 320.000 euro worden neergeteld.

(Fausto with Olivier Duquesne – Source & Picture : © Alpine)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren