Tagtik

Ticketverkoop Oasis: chaos gegarandeerd?

De tickets voor de concerten van Oasis gaan zaterdag 31 augustus om 9.00 uur in de verkoop. Veel succes!


Het hoeft niet te verbazen dat de sociale netwerken in rep en roer zijn sinds de onwaarschijnlijke aankondiging van een reünie waar sommigen al meer dan 15 jaar op wachten. Natuurlijk was sarcasme aan de orde van de dag. De grootste pessimisten verwachtten een nieuwe ruzie tussen Liam en Noel Gallagher nog voor de aftrap van de tournee in het Municipality Stadium in Cardiff (Wales) op 4 en 5 juli.


De voorverkoop voor de concerten opent officieel op 31 augustus om 9 uur 's ochtends (Brusselse tijd) op het Ticketmaster-platform, wat - zoals altijd in dit soort situaties - een mengeling van angst, opwinding en soms frustratie teweegbrengt bij fans die al sinds het midden van de nacht (virtueel) in de rij zullen staan. Het is niet uitgesloten dat het platform, overweldigd door het aantal gelijktijdige aanvragen en zoals wel meer gebeurt, gewoon crasht. 

Op basis van de data die momenteel gepland staan, lachen sommige mensen om het feit dat Oasis' World Tour 2025 alleen Wales, Schotland, Engeland en Ierland aandoet. Ook al beweren sommige fan accounts, vaak goed geïnformeerd, al dat er binnenkort data in Canada, de Verenigde Staten en zelfs Mexico City komen. Over andere werelddelen hebben we echter nog geen geruchten gehoord.


Wat wel zeker lijkt, is dat de twee broers niet van plan zijn om voor de gelegenheid nieuwe nummers op te nemen. Het vieren van de dertigste verjaardag van “(What's The Story) Morning Glory?” (veruit hun beste album) is meer dan genoeg voor hen. Laten we ook niet uit het oog verliezen dat het vooral een reünie is van Noel en Liam, want volgens de informatie die op dit moment beschikbaar is, zal alleen Paul 'Bonehead' Arthurs op ritmegitaar deel uitmaken van het avontuur. De andere vroegere leden wordt momenteel gevraagd thuis te blijven!


Als die-hard Manchester City-fans hebben de broers besloten om de voorverkoop van hun eerste thuisconcert voorrang te geven aan actieve supporters van het team dat in 1894 werd opgericht. Dit is geen verrassing, zeker niet voor Liam, die regelmatig de kleuren van zijn favoriete team laat zien op het podium.

Nog voor de voorverkoop begint, net als bij de Olympische Spelen in Parijs, anticiperen sommige hotels op een stormloop van boekingen en... verhogen ze hun tarieven al dienovereenkomstig! Volgens het Britse dagblad 'The Guardian' is de twee boefjes beloofd om elk minimaal 50 miljoen pond (bijna 60 miljoen euro) te verdienen...


Een reünie van een andere legendarische Britse groep lijkt er niet meteen aan te komen: op een vraag van zijn fans antwoordde Johnny Marr nogmaals dat om een reünie van The Smiths voor hem onbespreekbaar is. Hij beweerde, net als in het verleden, dat het voor hem onmogelijk was om op hetzelfde podium te staan als een aanhanger van de extreem-rechtse theorieën van Nigel Farage, leider van Reform UK. Hij doelt natuurlijk op zijn oude vriend Morrissey!


De data van Oasis Live '25:


4/5 juli: Principality Stadium - Cardiff (Wales)


11/12/16/19/20 juli: Heaton Park - Manchester (Engeland)


25/26/30 juli: Wembley Stadium - Londen (Engeland)


2/3 augustus: Wembley Stadium - Londen (Engeland)



8/9/12 augustus: Murrayfield Stadium - Edinburgh (Schotland)


16/17 augustus: Croke Park - Dublin (Ierland)

Ook dit kan u interesseren