Tagtik

"Als je met me naar bed gaat, zullen we samen films maken"

de Franse actrice Julie Gayet is een toegewijd actievoerster, vooral tegen seksueel geweld. Ze sprak met Journal.info over een aantal ervaringen die ze door de jaren heen heeft moeten doorstaan in de filmwereld.

Julie Gayet herinnert zich het gedrag van de regisseur van haar eerste film. Hij probeerde haar met geweld te zoenen, maar de actrice verzette zich. "Ik zei nee en hij besloot vervolgens mijn stem te laten dubben, waardoor ik halverwege de film verdween".

"Het was hetzelfde liedje met etentjes: ik had een pijnlijk etentje met een andere regisseur. Dus besloot ik 's avonds niet meer op dat soort uitnodigingen in te gaan".

"Ik werd een keer geconfronteerd met een producent die me omhelsde en zei: 'Als je met me naar bed gaat, kunnen we samen meer films maken'. Ik antwoordde dat we in dat geval niet veel samen zouden doen." 

En ook tijdens casting ging er veel fout. Julie Gayet herinnert zich een agent die tegen haar zei: "Je moet voorzichtig zijn met jonge actrices. Vaak worden ze naakt uitgekleed en voor sommige mannen is dat 'vers vlees'". Of nog: "Ik herinner me dat actrices op een dag tijdens een casting werden gevraagd om hun borsten te laten zien ten behoeve van de film. Ik weigerde. Toen ontdekte ik dat de assistenten de polaroids hiervan voor de grap doorgaven."

(FVDV and JcM for Tagtik/Source: Journal.info/Photo: Georges Biard licensed under Creative Common CC BY-SA 3.0.)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren