Tagtik

Dinsdag tot 39 graden verwacht

Zaterdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar in het noorden en het noordoosten af. Elders is het zeer zonnig. In de de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken maar wordt het alsmaar zonniger vanuit het noorden en het westen. De maxima liggen rond 20 of 21 graden op de Ardense toppen en aan zee, rond 24 of 25 graden in het centrum en kunnen oplopen tot 26 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig uit noord. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht is het rustig en helder of lichtbewolkt met enkele wat hoge wolkenvelden. De minima liggen tussen 6 en 14 graden. De wind is meestal zwak uit oost tot noordoost.

Zondag is het warm en zonnig met hoogstens wat hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 24 en 26 graden in de Kuststreek en in de Ardennen en tussen 27 en 29 graden in de overige streken. Er staat een zwakke oosten- tot noordoostenwind.

Maandag wordt het nog warmer met temperaturen tussen 29 en 31 graden in de Ardennen en tussen 32 en 34 graden in de andere streken. Het is zonnig met wat hoge bewolking. De wind is zwak uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag, na een warme nacht, wordt het overdag erg warm met maxima tussen 32 en 35 graden in de Ardennen en tussen 34 en 38 graden in de andere streken en lokaal zelfs 39 graden. Het blijft zonnig met kans op enkele lokale onweersbuien in de nacht van dinsdag op woensdag. De wind is zwak tot matig uit zuidoost.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren