Tagtik

Droog en warm weekend

Zaterdag begint de dag in vele streken eerst met brede opklaringen, lokaal echter ook nevel, wat mist of laaghangende bewolking. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken en wordt het wisselend bewolkt. Een lokale bui is mogelijk. De maxima schommelen van 22 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot 25 à 26 graden in het centrum van het land. De overwegend zwakke wind is eerst veranderlijk en later westelijk tot noordwestelijk. In het westen wordt de wind op het einde van de namiddag matig. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht wordt het rustig met brede opklaringen en wat hoge wolkensluiers. Verder kan er zich lokaal ook nevel of wat mist vormen. De minima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 à 15 graden in Vlaanderen. De wind blijft zwak, aan zee later soms matig, en draait naar zuidwest.

Zondag krijgen we veel zon en stijgen de temperaturen tussen 25 graden in de Hoge Venen en aan zee, en 29 graden in het centrum van het land. Lokaal is een 30 graden mogelijk. In de voormiddag is er tijdelijk wat meer bewolking in het noordwesten van het land. De waait zwak tot matig uit zuidzuidwest. Aan zee kan in de namiddag een zeebries opsteken vanaf het westnoordwesten waardoor het daar dan kan afkoelen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren