Tagtik

Puffen en zweten: temperaturen tot 39 graden op komst

Zondag wordt het warm en zonnig met soms enkele hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 24 graden op de Hoge Venen en tussen 27 en 29 graden elders. De wind is meestal zwak uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht verloopt rustig en veelal helder bij minima van 8 tot 16 graden en een zwakke wind uit oost tot zuidoost.

Maandag is het zonnig met wat hoge bewolking. Het wordt zeer warm met maxima van 30 graden in de Hoge Ardennen tot 35 of 36 graden vlakbij de Franse grens. De wind is zwak uit zuidoost of veranderlijke richtingen. Aan zee wordt de wind noordoostelijk in de namiddag waardoor daar het kwik blijft steken tussen 25 en 30 graden.

Dinsdag wordt het, na een zeer zachte nacht met minima niet onder 20 graden, behalve lokaal in de Ardennen, overdag erg warm met maxima rond 33 of 34 graden in de Ardennen en van 37 tot 39 graden in de andere streken. Zeer lokaal is 40 graden niet uitgesloten in de gebieden nabij de Franse grens. Eerst is het zonnig en na de middag komen er enkele hoge wolkensluiers binnen drijven vanaf het zuidwesten. Dinsdagnacht is een lokaal onweer mogelijk. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost en met deze aflandige wind kan het kwik ook aan zee zeer hoog oplopen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren