Tagtik

Wisselvallig met opklaringen

Een zwakke hogedrukzone boven onze streken zorgt vrijdag eerst voor stabiel weer. Vrijdagavond en in het begin van volgende nacht echter veroorzaakt een hoogtetrog onstabieler weer met lokale buien vanaf het zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Vrijdagochtend verwachten we lokaal nog vrij veel wolken over het noordoosten, het westen en in de Ardennen. Elders zijn er soms brede opklaringen. In de loop van de dag wisselen overal zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft overwegend droog tot het einde van de namiddag. De maxima schommelen van 21 of 22 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 27 graden in Belgisch Lotharingen. De noordoostenwind waait zwak en aan zee matig.

Vrijdagavond en in het begin van volgende nacht wordt het wisselvalliger vanaf de Franse grens met lokale buien, mogelijk met onweerachtig karakter. Later tijdens de nacht blijft het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden en opklaringen. In de Ardennen kan er op het einde van de nacht wat mist ontstaan en kunnen de lage wolken hardnekkig worden. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind is zwak uit oost tot noordoost of waait uit veranderlijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren