Tagtik

'Zangeres stierf in 2003, en lookalike nam haar plaats in'

Terwijl de ster zich voorbereidt op de release van een gloednieuw album en momenteel midden in een tour zit, is er plotseling een bijzonder vreemde theorie opgedoken. 

De theorie, of eerder het 'nepnieuws', ontstond in 2005 en overspoelde al snel het internet. Jaren later later heeft het een onverwachte populariteit bereikt. Maar waar hebben we het over? 

Het begon allemaal toen een blogger postte: "Is zangeres Avril Lavigne dood?" Het enige doel van deze post was om een frivole theorie te voeden en mensen over hem aan het praten te krijgen. We weten niet of deze blogger echt beroemd is, maar wat we wel weten is dat hij erin geslaagd is om dit gerucht beroemd te maken! Volgens hem heeft Avril Lavigne in 2003 zelfmoord gepleegd. Om haar imago te kunnen blijven exploiteren, schakelde haar platenmaatschappij een lookalike in om haar te vervangen, meldt Showbizzdaily.  

Melissa Vandella zou de belangrijkste vervangster zijn. Eén versie beweert dat de jonge vrouw al lang voor de “dood” van de Canadese zangeres was ingehuurd om haar bij bepaalde grote evenementen te vervangen en zo wat druk van haar af te halen sinds haar razendsnelle opkomst.  

Wat vindt de zangeres er zelf van? Avril Lavigne ontkent de theorie met klem en zegt dat het gewoon een belachelijk gerucht is. Ze zegt dat ze ontsteld is over de domheid en goedgelovigheid van mensen. 

(FVDV and NiNa for Tagtik/Source: RTBF/Showbizzdaily/Picture: by Rosa Casapullo via Wikicommons under license Creative commons CC-BY-2.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren