Tagtik

Zorgt onweersbui voor verkoeling na snikhete dag?

Dinsdag wordt het opnieuw zonnig maar uitzonderlijk warm. De maxima, die worden bereikt aan het einde van de namiddag, liggen tussen 34 en 36 graden op de Ardense hoogten en tussen 37 en 39 elders. Lokaal is 40 graden mogelijk, vooral dan in de streken nabij de Franse grens. De wind waait matig uit het zuidoosten. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht is het nog warm en lichtbewolkt tot helder. In de tweede helft van de nacht wordt het bewolkter vanaf de Franse grens en aan het einde van de nacht vallen er mogelijk al enkele lokale onweersbuien. De minima liggen tussen 18 en 22 graden. De wind is eerst zwak tot matig uit het zuidoosten, maar wordt matig draaiend naar west tot zuidwest.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien en kans op onweer. Het wordt minder warm met maxima van 23 graden aan zee en op de hoogten van de Ardennen en 27 of 28 graden in de Kempen en in de grote steden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten; aan de kust draait de wind naar het westen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren