Tagtik

Britse premier wil nieuwe relatie met EU na Brexit

De Britse premier Keir Starmer wil een “meer pragmatische en volwassen relatie” met de Europese Unie opbouwen. Dat zei de 62-jarige leider van de Labour-partij dinsdag, aan de vooravond van zijn eerste bezoek aan Brussel sinds zijn aantreden als Britse eerste minister.

Op 31 januari 2020 verliet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. De kersverse Britse premier wil de relatie met de EU nu gaan herzien en verder uitbouwen. “Het Verenigd Koninkrijk is onmiskenbaar sterker wanneer het nauw samenwerkt met zijn naaste internationale partners. Dit is nog nooit zo belangrijk geweest, nu oorlog, conflicten en onveiligheid op de deur van Europa kloppen”, zei Starmer in een verklaring.

“We kunnen deze uitdagingen alleen aan als we samenwerken, daarom ben ik vastbesloten om de Brexitjaren achter ons te laten en een meer pragmatische en volwassen relatie met de Europese Unie op te bouwen”, luidde het. “Betere samenwerking met de EU zal de voordelen opleveren die het Britse volk verdient: onze grenzen beveiligen, onze veiligheid verzekeren en de economische groei stimuleren”, voegde hij toe. De Brexit zal echter niet teruggedraaid worden, klinkt het.

(SR for Tagtik/Source: The Guardian - Reuters/Picture: Image by Elias from Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren