Tagtik

Harris vertrouwt gesprek met Poetin niet

De Amerikaanse Vicepresident Kamala Harris zal, als ze de komende presidentsverkiezingen wint, de Russische president Vladimir Poetin niet ontmoeten zonder vertegenwoordigers uit Oekraïne. Dat zei de Democratische presidentskandidate maandag in een interview in het CBS-programma 60 Minutes.

Men vroeg Harris of ze met Poetin zou gaan praten over een mogelijke stopzetting van de Russische invasie in Oekraïne. "Niet bilateraal, zonder Oekraïne. Nee, Oekraïne moet inspraak hebben in de toekomst van Oekraïne. Als Trump president was, zou Poetin op dit moment in Kiev zitten. Hij zegt dat hij de oorlop op dag één kan beëindigen. Weet je wat dat is? Het gaat om opgave", klonk het.

Donald Trump heeft alvast meermaals verklaard dat als hij wordt herkozen, hij de steun voor Kiev dramatisch zal verminderen of volledig zal stopzetten. Ook beweert hij bij hoog en bij laag dat hij de oorlog binnen 24 uur kan stoppen.

(FVDV for Tagtik/Source: CBS/Photo: Picture by Lorie Shaull from St Paul, United States via WikiCommons licensed under CC BY-SA 2.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren