Tagtik

Kloof tussen Harris en Trump wordt alsmaar kleiner

De campagnes voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan de laatste weken in en het lijkt er steeds meer op dat het een echte nek-aan-nekrace wordt. 

Kamala Harris en Donald Trump staan zo goed gelijk volgens een exclusieve peiling van USA TODAY/Suffolk University. De Democratische partij worstelt om enthousiasme te kweken onder Latino en zwarte kiezers.

Volgens de peiling staat Harris op 45% en Trump op 44%, een kloof die sinds augustus verkleind is. Toen, de dag na de Democratische Nationale Conventie, stond de vicepresidente Harris voor op de voormalige president met vijf procentpunten, 48% tegen 43%.

In hun intentieverklaringen zeiden de kiezers dat Harris niet voldoende heeft uitgelegd welk specifiek beleid ze zou voeren tijdens haar ambtstermijn, 57% tegen 37%. Bijna een op de vier voorstanders (23%) wilde meer weten.

Daarentegen waren de respondenten gelijk verdeeld, 49% ja tegen 48% nee, over de vraag of Trump zijn beleid voldoende heeft uitgelegd. Slechts 15% van zijn aanhangers wil meer weten over wat hij zou doen.

(PP with MaSi/Source: USA Today/Photo: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren