Tagtik

Noord-Korea geeft NAVO een laatste waarschuwing

Noord-Korea heeft de NAVO gewaarschuwd voor "tragische gevolgen" als de organisatie haar vriendschappelijke relatie met Rusland blijft veroordelen.



Een woordvoerder van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde anoniem dat het land alles in het werk zou stellen om de dreiging van de Verenigde Staten te minimaliseren.



Volgens dezelfde woordvoerder betreurde Pyongyang de verhoging van de NAVO-hulp aan Oekraïne. Daarnaast beschuldigt het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de NAVO ervan haar greep op het Koreaanse schiereiland en Azië uit te breiden.



"Als de NAVO doorgaat met haar pogingen om de waardigheid, soevereiniteit, veiligheid en belangen van Noord-Korea te ondermijnen terwijl ze een vijandig beleid jegens haar voert, zal de NAVO, die de Verenigde Staten blindelings volgt, volledig verantwoordelijk worden gehouden voor de tragische gevolgen die hieruit zullen voortvloeien", voegde de woordvoerder eraan toe.



Volgens de New York Times heeft Noord-Korea opnieuw raketten naar Rusland gestuurd. De Russen zien hun arsenaal na meer dan twee jaar conflict immers flink slinken.

In het verleden is Vladimir Poetin naar Pyongyang gereisd om Kim Jong-un te ontmoeten en om militaire hulp te vragen, waaronder granaten en raketten.

(Fausto with QG - RBC Ukraine / New York Times / Photo : © Unsplash)

 

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren