Tagtik

'Russische cyberaanvallen zullen verkiezingen zondag niet beïnvloeden'

Komend weekend worden de lokale verkiezingen georganiseerd in België. Hackers probeerden alvast in de laatste rechte lijn richting het stemhokje roet in het eten te gooien. Maar de schade blijft beperkt, stelt de Belgische premier dinsdagnamiddag gerust.

De cyberaanvallen van de afgelopen dagen tegen verschillende Belgische websites zouden volgens het Centrum voor Cyberveiligheid (CCB) op geen enkele manier een interferentie kunnen zijn ten opzichte van de lokale verkiezingen van zondag. Dat zei eerste minister Alexander De Croo dinsdag in de Kamer. Een aantal websites van de Belgische overheid was tijdelijk niet bereikbaar. De Belgische premier stelde dat de aanvallen maar een relatief beperkt niveau van hinder teweeg hebben gebracht en dat België bij de wereldtop hoort qua cyberveiligheid.

"De analyse van het CCB is dat we de aanvallen van de voorbije dagen goed doorstaan hebben", antwoordde de premier op vragen van vijf fracties over de Russische cyberaanvallen van de voorbije twee dagen. 

(SR for Tagtik/Source: Reuters - Belga - HLN/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren