Tagtik

Trump neemt voorsprong op Harris

Volgens analisten zal Donald Trump het bij de komende presidentsverkiezingen halen van Kamala Harris verslaan in de staat Georgia.

Met minder dan een maand te gaan voor de Amerikaanse verkiezingen laten de laatste peilingen zien dat de stemintenties tussen de twee kandidaten bijzonder dicht bij elkaar liggen. In Georgia, een overwegend Republikeinse regio, worden de stemintentiecurves kleiner en is er echt sprake van een nek-aan-nekrace tussen Trump en Harris. 

Voor Harris in de race trad, had de voormalige president een voorsprong in deze belangrijke staat. De kloof werd aanvankelijk kleiner, maar werd daarna opnieuw groter. Vandaag ligt Donald Trump voor op Kamala Harris in Georgia. En volgens experts zal hij zeer waarschijnlijk winnen. 


Zoals France Info aangeeft, wint de Republikeinse kandidaat volgens de peilingen in de meerderheid van de 'swing states'. Volgens de prognose zou hij de verkiezingen winnen met ten minste 273 zetels. 

(Fausto with Manon Pierre - Source : France Info - Picture : Picture by Michael Vadon via WikiCommons licensed under CC by SA 2.0)

Ook dit kan u interesseren