Tagtik

Ze verplettert Oekraïne op brute wijze

De zus van Kim Jong-un heeft scherpe kritiek geuit op Zuid-Korea en Oekraïne en beweert dat Noord-Korea het doelwit is van militaire provocaties.

De verklaring van Kim Yo-jong, die fungeert als adjunct-directeur van het Centraal Comité van de Arbeiderspartij, komt slechts enkele dagen nadat de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst onthulde dat Pyongyang minstens 1.500 troepen naar Rusland had gestuurd.

Kim Yo-jong voerde aan dat Seoel en Kiev “roekeloze opmerkingen” hadden gemaakt over kernwapens en voegde daar nog meer kritiek aan toe.

Ze verklaarde ook dat er nog steeds onderzoeken lopen naar aanleiding van berichten over Zuid-Koreaanse drones die boven Noord-Korea zouden hebben gevlogen.

“Een militaire provocatie tegen een kernwapenstaat kan leiden tot een afschuwelijke situatie, onvoorstelbaar voor politici en militaire experts in elk groot of klein land ter wereld met hun normale denkwijze”, zei ze in haar verklaring.

“Er zal dus geen sprake zijn van een dergelijk geval, met uitzondering van de recente daad van de gekken in de Republiek Korea en Oekraïne. Zo'n daad kan alleen worden gedaan door gekken in de regimes van Seoul en Kiev,” voegde ze eraan toe.

(FVDV and QG for Tagtik/Source: Yonhap News English/Picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren