Tagtik

Belgen massaal naar kinesist

Het zijn drukke dagen voor kinesisten in ons land. Er ontstaan stilaan lange wachtlijsten en sommige kinesisten voerden zelfs al een patiëntenstop in. Belgen die covid-19 hebben gehad moeten immers vaak lang revalideren bij de kinesist. Daarnaast kampen heel wat mensen eveneens met rug- en nekklachten en hoofdpijn omdat ze thuiswerken en daar niet over een ergonomisch bureau beschikken.

Ook stress en een slechtere mentale gezondheid zorgen ervoor dat meer Belgen last krijgen van fysieke ongemakken en beroep moeten doen op een kinesist. Daarnaast bewegen Belgen ook veel minder door de beperkende coronaregels en het thuiswerken.

De behandeling van patiënten die covid-19 hadden is trouwens bijzonder complex en duurt vaak heel lang. "Mensen krijgen daar alle mogelijk klachten van. we merken dat die klachten vaak erg hardnekkig zijn. We hebben medelijden met de patiënten die binnenkomen. Normaal kunnen we hen vertellen wat er gaat gebeuren en hoe, maar dat kunnen we nu (nog) niet, omdat het voor ons ook nog nieuw is", vertelt kinesist Lode Verreyen in het Journaal.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Journaal/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren