Tagtik

Crisiscentrum: "Cijfers zullen nog tijdje stijgen"

De cijfers over de besmettingen met het coronavirus blijven de verkeerde kant opgaan en dat zal nog een tijdje duren. Op de effecten van de verscherpte maatregelen zullen we nog even moeten wachten. Dat benadrukte het Nationaal Crisiscentrum op de persconferentie van vrijdag.

"We zullen nog even moeten volhouden voor er beterschap komt. Alle inspanningen die we doen maken wel degelijk het verschil, in het bijzonder het geval voor de kwetsbaren onder ons, en zij die voor de kwetsbaren zorgen", zo verklaarde Boudewijn Catry van Sciensano.

Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum, benadrukte bij de start van de koopjesperiode van morgen dat veilig winkelen nog altijd mogelijk is als de maatregelen worden nageleefd en de al gekende hygiënevoorschriften worden nageleefd. Toch waarschuwt hij: "Een leuke dag winkelen met het gezin of vriendinnen zit er niet in. Ook in de winkelstraten mogen we het virus niet negeren."

Ook in verband met het mooie weer heeft Stevens een advies om contacten te beperken: "Geniet van het mooie weer met mensen uit uw sociale bubbel."

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, VRT NWS, De Standaard/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren