Tagtik

Dedecker plaatst zelf 'terrassen' in Middelkerke

Aan de kust mogen de terrassen niet open, maar dat heeft Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, er niet van weerhouden om zelf een initiatief te nemen en terrastafels te plaatsen op de dijk in zijn gemeente.

"Mensen die bijvoorbeeld iets gaan halen bij een van de restaurants kunnen dat aan een van de dertig tafels rustig verorberen", zo vertelt Dedecker bij Het Nieuwsblad. "Momenteel hebben mensen nergens plaats om dat te doen, met de terrastafels en stoelen zorgen wij als gemeente zelf voor een oplossing."

Elke dag van de paasvakantie zullen 30 terrastafels met vier stoelen 's ochtends om 10 uur worden geïnstalleerd en om 20 uur opnieuw worden weggenomen. "Ik noem dat geen burgerlijke ongehoorzaamheid, maar burgerlijke wijsheid", aldus Dedecker nog over zijn initiatief.

Bij Radio 2 spreekt de burgemeester niet van terrastafels, maar van 'take-away-tafels': "Het laat de mensen toe om op een coronaveilige manier, binnen hun bubbel, de drankjes, hapjes of ijsjes die ze hier hebben afgehaald op te eten."

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 2, VRT NWS, Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren