Tagtik

"Elk jaar hetzelfde": het drama van Roland-Garros

Het is een terugkerend fenomeen op Roland-Garros: de tickets zijn maanden vooraf uitverkocht, maar een groot deel van de tribunes blijft leeg tijdens de halve finale.

Toen Casper Ruud en Alexander Zverev vrijdag tegenover elkaar stonden op de Court Philippe Chatrier, waren veel internetgebruikers woedend. "Elk jaar hetzelfde beeld. De enige Grand Slam waar je de tribunes leeg ziet voor de halve finales…", zo luidde een bericht dat op de sociale netwerken te lezen stond. Toch konden fans geen enkel kaartje kopen, ondanks de lege stoelen.

De meest lege plaatsen waren te vinden in de loges en op de duurste plaatsen in het onderste deel van de tribunes. Plaatsen gereserveerd voor gasten die dus nooit kwamen opdagen. 

De Franse tennisster Alizé Cornet gaf er een opmerking over: "Ik wil alleen maar een klein puntje noemen dat me na aan het hart ligt: het zien van deze halflege tribunes maakt me erg verdrietig. We weten hoe moeilijk het is om een kaartje te pakken te krijgen voor een halve finale bij de mannen op Roland Garros. Om zulke tribunes te zien om 21.30 uur is een beetje triest voor het toernooi en voor tennisfans. Alle andere grandslamtoernooien zijn een groot feest en op dat tijdstip zitten de tribunes bomvol en zijn de mensen superenthousiast om erbij te kunnen zijn, dus het is een beetje triest."

(PP with AsD/Source: Le Soir/Illustration picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren