Tagtik

Geen Werchter in 2021

Er komt deze zomer geen editie van het rockfestival in Werchter. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op haar website. Ook vorige zomer was er geen editie van het wereldvermaarde festival door de coronacrisis. Metalfestival Graspop kondigde eerder al aan dat er deze zomer geen editie komt.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren", zo staat te lezen op de website van het festival.

Rock Werchter kijkt al uit naar de volgende zomer: "Volgend jaar is Rock Werchter er weer. In volle, beste vorm en nog veel beter dan dat. Rock Werchter 2021 acts gaan in de mix met straffe nieuwe namen. Namen en praktische info volgen later. Zeker is dat we gaan knallen van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022".

Toch hoopt de organisatie om deze zomer nog muziek te kunnen laten weerklinken op het festivalpark in de Vlaams-Brabantse gemeente: "De goesting is ongelooflijk groot om de livemuziek deze zomer terug naar het festivalpark te brengen. We gaan op zoek naar de juiste en beste formule en komen bij jullie terug van zodra onze plannen uitgewerkt zijn. We gaan zingen, dansen, samen zijn. Lang leve livemuziek!"

(Fausto by Tagtik/Source: rockwerchter.be/ Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren