Tagtik

Lichaam vermiste Lina (15) na meer dan 1 jaar gevonden

Het openbaar ministerie van Straatsburg meldt dat woensdag het levenloze lichaam van Lina teruggevonden werd in een waterloop in een bebost en afgelegen gebied in het Franse Nevers. Dat is op ruim 400 kilometer van Plaine, de plek waar de auto van de hoofdverdachte een dag na Lina’s verdwijning werd teruggevonden.

Het DNA van de 15-jarige Lina werd eerder al gevonden op een touw dat in de auto van de hoofdverdachte lag. Enkele weken geleden werden er DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden in de auto van haar vermoedelijke ontvoerder, die zelfmoord zou hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen. Nu is ook duidelijk waar het DNA precies gevonden werd.

De aanklager meldde dat Lina’s DNA werd aangetroffen op een touw dat in de auto lag, erop wijzend dat het meisje op een gegeven moment vastgebonden was. “Ook op de achterbank en op de veiligheidsgordel van de middelste zitplaats achterin werden DNA-restanten aangetroffen. Haar tas zat in het dashboardkastje”, luidde het. “Ook het DNA van de dader werd gevonden, maar er waren geen sporen van bloed.”

De 15-jarige Lina verdween op 23 september toen ze te voet onderweg was van bij haar thuis naar het station van Saint-Blaise-la-Roche, in de Franse Vogezen. Ze zou er de trein nemen naar Straatsburg om haar vriendje Tao (19) te bezoeken, maar kwam daar nooit aan. Het vriendje werd al meermaals verhoord door de politie, maar zonder resultaat.

Uit het onderzoek bleek dat het meisje waarschijnlijk werd meegenomen in een auto. Een getuigde beweert dat hij haar op de dag van de verdwijning in een grijze wagen heeft gezien en dat ze zelfs naar hem gezwaaid heeft. Een ander tienermeisje stapte dan weer naar de politie en verklaarde dat ze zich in die tijd gevolgd voelde door iemand in een grijze auto. De politie heeft nu de identiteit van deze chauffeur kunnen achterhalen.

Gewelddadige junkie
Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door de identificatie van een verdachte, een man waarvan politieagenten en magistraten denken dat hij de ontvoerder van Lina is. De vermoedelijke bestuurder van het voertuig zou volgens Franse media zelfmoord hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen en er DNA-sporen van Lina werden gevonden in het voertuig. Die verdachte is Samuel G.

Afscheidsbrief gevonden
Samuel G. pleegde twee maanden geleden zelfmoord. Hij werd in het verleden reeds vervolgd voor twee brutale diefstallen in Besançon en had hij aan een psychiater toevertrouwd dat hij “flipte”. Hij kampte tevens met drugs- en drankverslavingen. De man die gescheiden was en twee zonen had, zou meerdere afscheidsbrieven hebben achtergelaten, meldt ‘DH’. “Ik heb mijn eer, mijn waardigheid en mijn menselijkheid verloren, ik moet vertrekken. Ik kan mezelf niet beheersen, het gaat te snel. Ik lijd te veel, het is beter zo”, zo luidden zijn laatste woorden.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan in België terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.
Denk je aan zelfmoord? We zijn er voor je. Je kunt in Nederland met ons geheel anoniem bellen of chatten. Bel gratis 0800-0113. Chat met ons. www.113.nl.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Facebook Lina disparue)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren