Tagtik

"Mensen krijgen nieuwe brief voor Moderna-vaccin"

De afgelopen weken signaleerden heel wat 65-plussers dat het niet lukte om een afspraak vast te leggen voor een vaccinatie in VacCovid, het vaccinatiedorp op Spoor Oost. Daar is nu een oplossing voor gevonden.

Mensen die er door een overboeking niet in slaagden een afspraak te bemachtigen, krijgen binnenkort een nieuwe brief in de bus. De termijn van 30 dagen begint opnieuw te lopen. Ze zullen een vaccin van Moderna krijgen en niet dat van AstraZeneca, zoals in de eerste brief was aangekondigd.

Het gaat in totaal om zo'n 7.000 mensen die geen afspraak konden vastleggen voor een vaccinatie op Spoor Oost. Dat komt omdat er op een bepaald moment te veel uitnodigingen werden verstuurd. "In principe moesten die mensen bij AstraZeneca blijven, want je mag niet zomaar van vaccin wisselen. Maar omdat we de komende weken geen leveringen verwachten van AstraZeneca, hebben we met Vlaanderen afgesproken dat die mensen binnenkort een vaccin van Moderna kunnen krijgen", legt schepen Fons Duchateau (N-VA) bij Radio 2 uit.

Daarnaast hoeven deze mensen niet te wachten op een nieuwe brief. Ze kunnen immers hun oude code op de eerste brief nu gebruiken om een nieuwe afspraak vast te leggen. Wie zijn oorspronkelijke brief al zou hebben weggegooid, krijgt wel een nieuwe brief.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren