Tagtik

"Niet waar je naartoe gaat is belangrijk, wel wat je daar doet"

Viroloog Steven Van Gucht heeft in Terzake op Canvas advies gegeven voor wie de komende dagen op vakantie vertrekt. Volgens hem is het niet zozeer belangrijk waar je precies naartoe gaat, maar wel wat je daar doet.

Belgen die naar het buitenland op reis gaan, moeten voortaan kijken tot welke zone hun plaats van bestemming is: groen, geel of rood. Afhankelijk van die kleur zullen zij (al dan niet verplicht) eventueel in quarantaine moeten gaan bij hun terugkeer.

"Het is belangrijk te zeggen dat het niet altijd gaat over waar men naartoe gaat, maar wat men daar doet. Het nachtleven bezoeken in Zwitserland is een veel groter risico dan Barcelona bezoeken om te wandelen of te fietsen. Wat men doet is even belangrijk als waar men is", zo meldde Van Gucht.

Reizen naar een gebied in een groene zone moet in principe in alle veiligheid kunnen, zo vertelde de viroloog nog. "We moeten goed geïnformeerd zijn over wat de situatie in de verschillende regio’s in Europa is en wat we mogen doen en kunnen doen. In essentie, als we in het buitenland hetzelfde doen volgens de regels die hier gelden, dan loopt men geen risico."

(Fausto by Tagtik/Source: Canvas, VRT NWS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren