Tagtik

Ongelofelijke Indiana Jones-ontdekking in toeristische bestemming

Archeologen hadden zich niet verwacht aan deze ontdekking aangezien heel veel tombes in de historische stad Petra in Jordanië leeg of beschadigd zijn.

In het hartje van de historische stad Petra in Jordanië hebben archeologen een tombe gevonden met minstens twaalf skeletten en voorwerpen van meer dan 2.000 jaar oud. En dat is een ongelofelijke ontdekking!

Volgens onderzoekers werd mogelijk de grootste verzameling van menselijke resten in Petra tot nog toe gevonden. De ontdekking gebeurde vlak bij Al Khazneh, een van de beroemdste gebouwen die uitgehouwen zijn uit een rotswand. In de twee eeuwen dat Petra al door archeologen onderzocht werd, werd nog nooit zoiets gevonden. 

Het gaat om een wereldberoemde locatie die jaarlijks heel wat toeristen trekt. Al Khazneh was trouwens ook te zien in de film 'Indiana Jones and the last crusade'.

En wat er zich in de tombe bevond, is trouwens heel goed bewaard gebleven, benadrukt Pearce Paul Creasman, CEO van het American Center of Research en hoofd van het onderzoeksteam. De artefacten zijn “extreem goed” bewaard gebleven, de skeletten verkeren in een iets delicatere staat. 

Verder onderzoek moet nu duidelijk maken wie de mensen waren, wat ze aten, hoe ze leefden en waar ze zich in de oudheid bevonden.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Photo by Akshay Reddy on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren