Tagtik

Partijsecretariaat N-VA beklad door pro-abortusactivisten

Donderdagnacht is het partijsecretariaat van de N-VA het mikpunt geweest van gericht graffiti-vandalisme. "Wij laten ons niet intimideren door vandalisme", reageert de partij.

Pro-abortusactivisten spoten met paarse en rode verf leuzes op de ramen, de vloer en muren van het partijsecretariaat van de Vlaams-nationalisten in de Koningsstraat in Brussel. "Mijn lichaam, mijn recht", "Tu nous paternalise, on te les brise", "Du blé pour la santé, pas la fin de notre liberté", "Infantilisées pour enfanter", schreven de activisten, die duidelijk maar weinig begrip kunnen opbrengen voor het standpunt van de N-VA in het abortusdebat.

Abortus uit de strafwet
Een brede meerderheid van socialisten, liberalen, groenen, PVDA en DéFI wil bij gebrek aan een regering een versoepeling van de abortuswetgeving door het parlement krijgen met een wisselmeerderheid. Het voorstel haalt abortus volledig uit de strafwet en verlengt de termijn van twaalf naar achttien weken, de verplichte bedenktijd wordt ingekort, en er komen strafsancties voor wie abortus wil verhinderen.

N-VA, CD&V en Vlaams Belang tegen versoepeling
Bij N-VA, CD&V en Vlaams Belang zien ze deze versoepeling echter helemaal niet zitten. De partij vroeg daarom advies over het wetsvoorstel aan de Raad van State, waardoor de politieke situatie tijdelijk ontruimd werd. Een ingreep die blijkbaar niet geapprecieerd werd door enkele activisten.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren