Tagtik

Van Ranst: "Nieuwe, harde lockdown niet uitgesloten"

Volgens viroloog Marc Van Ranst is het niet uitgesloten dat deze week nog hardere maatregelen zullen worden genomen om de forse stijgingen van het aantal besmettingen met het coronavirus in België tegen te gaan.

Net zoals zijn collega Steven Van Gucht in 'Het Journaal' op één vindt professor Van Ranst bij VTM Nieuws dat de extra maatregelen in de scholen niet zullen volstaan om het aantal besmettingen terug te dringen. Volgens hem zijn de scholen niet de oorzaak van de opstoot, maar zit het virus overal in de samenleving.

"De stijging die we nu zien, is dusdanig groot dat je er niet zal komen door één sector uit te pikken en daar wat maatregelen te nemen," aldus Van Ranst die verwijst naar landen als Italië, Duitsland en Frankrijk waar heel duidelijke verstrengingen worden doorgevoerd.

"Hoe langer men wacht, hoe moeilijker dat wordt, en hoe ingrijpender de maatregelen dan zullen moeten zijn", zo verwijst de viroloog naar de politici die de maatregelen zullen moeten nemen. Volgens VTM Nieuws zou al dinsdag of woensdag het Overlegcomité vervroegd kunnen bijeenkomen en die zou harde maatregelen kunnen nemen: "Een nieuwe, harde lockdown is niet uitgesloten", aldus Van Ranst. "Op een bepaald moment ga je niet anders kunnen dan moeilijke maatregelen nemen."

(Fausto by Tagtik/Source: VTM Nieuws, HLN/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren