Tagtik

Vandenbroucke: "Heropenen terrassen niet aan de orde"

De stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus baart minister van Volksgezondheid en vicepremier Frank Vandenbroucke (SP.A) grote zorgen. Hij ziet de besmettingen sterk stijgen, net als het aantal ziekenhuisopnames en het aantal patiënten op intensieve zorg.

"Dit is meer dan een alarmsignaal", aldus de minister in 'De Ochtend' op Radio 1. Hij wees er nog op dat de bestaande maatregelen strikt moeten worden nageleefd om de versoepelingen mogelijk te maken die in het vooruitzicht werden gesteld.

"Veel besmettingen gebeuren in de werkomgeving. Als we na de paasvakantie de middelbare scholen willen heropenen, dan moeten we vandaag voorzichtiger zijn. Dan gaan we een aantal afspraken terug op de agenda moeten zetten. Anders komen we er niet", zo klinkt het nog. "Gesprekken over het heropenen van terrassen zijn totaal niet aan de orde. Men vergist zich echt van discussie. Het mensen een rad voor de ogen draaien. Als je respect hebt voor mensen, dan moet je de feiten op tafel leggen. En die zijn niet fraai."

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, VRT NWS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren