Tagtik

'250.000 Belgen hebben seksverslaving'

31 October 2023 07:14 Een kwart miljoen Belgen zou kampen met een seksverslaving. Dat meldt Sexaholics Anonymous België in Dag Allemaal. Het gaat vaak zover dat het zelfdesctructief gedrag wordt.

Leven met een narcist: loodzwaar!

27 October 2023 08:28 Vlotte mensen die met gemak een hele groep kunnen entertainen, charmant voor de buitenwereld maar achter gesloten deuren zijn het meester-manipulators met als voornaamste wapens angst en schuld. Hun gedrag wordt nog gekenmerkt door een obsessie met het eigen uiterlijk of de eigen persoonlijkheid, een overdadige zelfbewondering, egoïsme, drang tot overheersing, niet-realistische ambitie en een gebrek aan empathie: de narcist.

Waarom we jaloezie maar niet kunnen onderdrukken

18 October 2023 09:50 “Onze gevoelens van jaloezie en afgunst zullen we nooit afleren”, zegt Patrick Luyten, professor Klinische Psychologie aan de KULeuven. “Tegen de emoties zelf kun je niets doen. Jaloezie of afgunst betekent dat je wilt wat een ander heeft: je collega, een vriend, een buur … Daarbij komt vaak dat je het hen niet gunt. Wat ik niet heb, mogen anderen ook niet hebben. Dergelijke gevoelens ebben meestal snel weg. Maar zeker als het gaat om belangrijke zaken in ons leven, kan afgunst ons ook van binnen verteren.”